Tags

, ,

Na afloop van Roda JC – Feyenoord was er een opstootje rondom de persoon van Kazim-Richards. Hij had vanaf de bank een Roda-speler zitten treiteren en die kwam na het laatste fluitsignaal verhaal halen.

Een paar dagen eerder had Eljero Elia zich in het tweede elftal misdragen. Een schorsing dreigde, maar Feyenoord deed er alles aan om deze schorsing te voorkomen.

Afgelopen weekend was het weer raak. Spits Kramer sloeg een speler van De Graafschap uit frustratie in het gezicht. Feyenoord accepteert de voorgestelde KNVB-straf niet.

Wat een kinderachtig en Feyenoord-onwaardig gedoe. Hard spel is prima. Een keer over de scheef gaan is ook geen probleem, maar accepteer toch als een grote jongen je straf en ga niet zitten miepen.

Het gedrag van Kazim Richards wordt door iedereen in Rotterdam geaccepteerd. Een fatsoenlijke directie had gezegd: doe jij eens even normaal en anders donder je maar op.

Het gaat al lang niet meer om de voetballende kwaliteiten van Kazim-Richards. Bij Feyenoord is hij op een zijspoor belandt waar hij niet snel meer van af komt als er geen blessures zijn. Kazim is momenteel vooral in het nieuws door opstootjes, rare uitspraken en ander vervelend gedrag. Hij raakte onlangs niet alleen betrokken bij een opstootje na afloop van de wedstrijd: toen hij enige tijd geleden gewisseld werd schopte hij naar alles wat hij kon raken.

Coach Van Bronckhorst zag het niet. Of wilde het niet zien. Een zwaktebod natuurlijk! Het gedrag van Kazim-Richards is Feyenoord-onwaardig! Natuurlijk waren Willem van Hanegem, Theo Laseroms en Hans Kraaij Sr. niet altijd lieverdjes en bikkelhard. Met dit verschil: ze waren dit in het veld en konden bovendien ook nog voetballen.

Zeggen dat het gedrag van Kazim-Richards bij Feyenoord past is onzin. Feyenoord mag het hebben van hard werken, van soms over de scheef gaan, van passie en strijd. Maar niet van onbehoorlijk en asociaal gedrag.

Maar wie roept deze speler tot de orde? Toch niet die directie die negatief gedrag van Elia en Kramer onder het tapijt schuift?

Kramer